Virzula visie

 

Fokken

Ons primaire doel is om gezonde honden te fokken met een stabiel karakter. Al onze fokteven zijn in het bezit van FCI Obedience diploma, uithoudingsvermogen certificaat, en zijn nationaal en/of internationaal schoonheidskampioen. Al onze fokteven worden getest op L2hga, erfelijk cataract, heupdysplasie, elleboogdysplasie, patella luxatie en uithoudingsvermogen.

 

Welzijn

De Staffordshire Bull Terriër is een energieke hond, onze honden lopen daarom vrij rond in huis en tuin, en hebben daardoor de hele dag alle bewegingsvrijheid. Wij sluiten onze honden niet op in benches. Om aan de geestelijke en lichamelijke behoeften van onze honden te voldoen beoefenen we diverse takken van hondensport.

Staffordshire Bull Terriers (SBT) zijn intelligente en fysiek sterke honden. Het is daarom belangrijk om deze eigenschappen te blijven prikkelen. Een hond die zijn geestelijke en lichamelijk energie niet kwijt kan raakt gefrustreerd. 

Er zijn tal van hondensporten die een SBT kan beoefenen; behendigheid, flyball, hondentriatlon, uithoudingsvermogen proef en obedience. Onze foto’s en filmpjes hierover staan hier ook op de website.


Pups

De pups worden in de woonkamer groot gebracht zodat ze aan alle huiselijke geuren en geluiden kunnen wennen. 
Naast moedermelk krijgen de pups, als ze ongeveer 4 weken oud zijn, vers vlees van Raw4dogs.
Als fokker vinden wij het van groot belang dat de pups tijdens de socialisatieperiode veel ervaringen op doen, daarom zorgen wij alvast voor een ritje in de auto, meelopen aan het riempje, contact met andere honden, contact met kinderen en zindelijkheidstraining.

Als de pups oud genoeg zijn leren we ze alvast alleen te slapen zodat de eerste nachten bij de nieuwe baasjes probleemloos verloopt.
Met 8 weken zijn de pups oud genoeg en mogen ze naar hun nieuwe eigenaren, uiteraard zijn ze dan ontwormd, gechipt en ingeënt. 

Vanaf 29 december 2014 bestaat er een nieuwe regeling tussen een aantal landen van de Europese Unie waar binnen geregeld is dat er geen pups meer zonder geldige rabiës vaccinatie geïmporteerd dan wel geëxporteerd mogen worden. De rabiësvaccinatie mag pas vanaf 12 weken gegeven worden en is pas geldig 3 weken na het toedienen. De pups zijn dan inmiddels minstens 15 weken oud en mogen dan pas de grens over. Daarom verkopen wij onze pups niet buiten Nederland.

Alle pups worden voorzien van een FCI-stamboom afgegeven door de Raad van Beheer en een Europees dierenpaspoort. 

Onze pups worden verkocht als huishond met een koopovereenkomst en worden geregistreerd bij de databank honden. (wettelijk verplicht sinds 1 april 2013). Al onze pups krijgen gratis puppybegeleiding door UrsulaDogtraining.

Bedenk altijd hoe en wat je van je pup verwacht. Vergeet niet dat iedere hond anders is. Niet elk kind gaat naar de universiteit of wordt een schoonheidskampioen, zo ook wordt niet elke hond kampioen op welk gebied dan ook. Als je verwachtingen te hoog gespannen zijn, zal je hond je alleen maar teleurstellen en dat heeft geen enkele hond verdiend.

Hou van je pup zoals hij is, hij houdt ook van jou zoals jij bent..Wij fokken volgens het Verenigingsfokreglement (VFR) van de Raad van Beheer en de rasvereniging S.B.T.C.N.: Staffordshire Bull Terriër Club van Nederland